Welkom

welkom

Ruiterhof Op den Boomen is een plek voor ruiters en amazones die veel om paarden geven en het liefst de hele dag met paarden en pony’s bezig zijn.

Op basis van voornamelijk de Klassieke Dressuur bieden wij een scholing voor zowel de leerling als het paard en de pony aan. Met veel aandacht voor de persoonlijkheid en het karakter van mens en dier passen wij de begeleiding op maat aan, waardoor een aangename sfeer bereikt wordt. Maar meer nog, hierdoor wordt het rendement van de lessen sterk verhoogd. De dressuurlessen worden regelmatig afgewisseld met bijvoorbeeld springlessen of gymnastische oefeningen te paard. Dit om de ruiters en amazones met zoveel mogelijk facetten van het (leren) paardrijden kennis te laten maken.

Ruiterhof Op den Boomen ligt in een rustige landelijk omgeving nabij Peer. Er is een mooie binnenpiste aanwezig en daarnaast ligt een 20-60 meter buitenpiste. De paarden en pony’s genieten in de met hout afgezette weides en paddocks van hun ‘vrije’ tijd. Ze komen bijna dagelijks buiten.

De meeste pony’s hebben een sportieve achtergrond, de een kan heel goed springen (1.10-1.20m), de ander heeft op M2 niveau dressuur gelopen en allen hebben ze hun eigen(wijze) lieve en eerlijke karakter. De leerlingen zullen zich niet vervelen met deze pony’s want er is veel van ze te leren.
Alle paarden genieten een dressuuropleiding, elk naar hun hoogste niveau scholend. Zij worden weinig ingezet voor leerlingen, in de toekomst kan dat wel veranderen.

Comments are closed.