Wat bieden wij jou?

watbiedenwijjou

Met de Klassieke Dressuur als basis laten wij de leerlingen kennis maken met het longeren van de pony’s, het dressuurrijden en springen met de pony’s (bij ons kunnen alle pony’s springen), behendigheid van ruiter-amazone testen met de pony’s, het omgaan met paarden en pony’s, gymnastiek te pony, en nog veel meer.
Daarbij geven wij per jaar een aantal cursussen (theorie en praktijk over uiteenlopende onderwerpen die met paarden te maken hebben) die voor de leerlingen verplicht doch gratis zijn.

Om ook andere ruiters-amazones, jong en oud, (niet-leerlingen van Ruiterhof Op den Boomen) meer kennis te laten vergaren geven wij cursussen waarvoor men zich per cursus kan inschrijven. Alle opleidingen/cursussen zullen worden vermeld onder de noemer ‘cursussen’.

Onze gedachte is om onze ervaringen te delen met leerlingen en anderen zodat zij met de verworven kennis aan de slag kunnen en hetgeen bij hun past eigen maken. Men is nooit te oud om te leren en kennis blijven vergaren maakt het contact en omgang met paarden en pony’s vele malen interessanter. Vele boeiende onderwerpen komen aan bod en de leerling zal tijdens zijn/haar aanwezigheid het een en ander te doen en te horen krijgen. Hierdoor leert men bijvoorbeeld hoe het is om een eigen pony of paard te hebben en daardoor kan men een weloverwogen beslissing nemen bij een eventuele aanschaf van een pony of paard.

Is men om welke reden dan ook niet in staat een rijdier aan te schaffen dan kan de ruiter-amazone zich goed uitleven op de Ruiterhof, daar er altijd genoeg te doen is met en voor de paarden en pony’s. Men leert hier dus wat het is om met deze schitterende dieren te leven, te werken, te genieten….voor de echte liefhebber, ‘een leven met paarden’.

Op de lesdag zelf mag de leerling in overleg een aantal uren langer spenderen op Ruiterhof Op den Boomen dan het lesuur en de tijd die men nodig heeft om de pony te verzorgen.
Dit omdat wij graag de leerlingen de mogelijkheid willen bieden om eenvoudigweg samen te zijn met de paarden en pony’s. De band met deze dieren wordt erdoor vergroot en bezig zijn in een landelijke omgeving met fysieke inzet is niet alleen gezond maar ook mentaal versterkend.

Degene die op een behoorlijk niveau wil paardrijden zal ook aan zijn/haar eigen conditie mogen werken, niet alleen aan dat van de pony’s en paarden. Zo gaan wij bijvoorbeeld met de leerlingen van de zaterdag vóór de eerste les een klein rondje hardlopen en gymnastische grondoefeningen uitvoeren.
Gezamenlijk met de instructrice werken we aan de algemene conditie zodat we ons lichaam niet te eenzijdig gebruiken, beter te paard zitten en fijner kunnen werken met de pony’s en paarden dankzij een betere spierconditie, uithoudingsvermogen, enz.
Aan activiteiten is er geen gebrek.

Kinderen mogen bij ons vanaf de leeftijd van ca. 10 jaar les gaan volgen. Enige ervaring is wenselijk maar  niet verplicht. Niet alleen de absolute beginner is bij ons welkom maar ook een volwassene.
De ruiters-amazones die bij de lessen graag meer willen leren zijn bij ons aan het juiste adres. De theorie van een cursus wordt geregeld in een les verwerkt zodat het geleerde niet verloren gaat. Zo wordt er tijdens een les weleens een vraag gesteld welke in een cursus is behandeld, waarop de leerlingen antwoord mogen geven. Op onder andere deze manier houden we de leerlingen op de hoogte en aandachtig.
En samen weten we meer dan als we alleen zijn, dus kennis delen maakt ons sterk.

We brengen veel afwisseling in de lessen aan en toch herhalen we vaak het (aan)geleerde op een dusdanige wijze dat het nooit vervelend wordt. Door veel variatie in de leerstof (tijdens cursus en/of les) aan te brengen hopen we de leerlingen geïnteresseerder te krijgen en te houden. Een leerling hoeft niet talloze weken achterelkaar op dezelfde pony te rijden. In overleg met elkaar kiezen de leerlingen hun pony voor die les uit en indien nodig geven wij aan wie op welke pony rijdt.

Zodoende leren ze iedere pony goed kennen en berijden, wat als voordeel heeft dat ze hun techniek kunnen verbeteren, want iedere pony heeft zo zijn-haar eigen karakter en de pony’s reageren allen anders op de hulpen van de leerling. De ene pony is gevoelig en reageert sneller op de hulpen en de andere pony die het allemaal al eens gezien heeft zal misschien iets minder snel reageren om zich maar niet te vermoeien…..

Comments are closed.