Angelique

angelique

De paarden zijn mijn spiegel, mijn leerschool.
Mijn droom, mijn wereld, mijn werkelijkheid.

Op zeer jeugdige leeftijd liep ik bij wandelingen met mijn ouders al weides met paarden en pony’s in. Als kleuter heb je niet in de gaten hoe gevaarlijk dat kan zijn, “ze deden niets en waren toch lief?”.

Een paar jaren later, op 7-jarige leeftijd, had ik mijn eerste ponyles en sindsdien heb ik vele, vele uren doorgebracht op de rug van allerlei paarden en pony’s. Er bestaat immers niets beters dan samen te zijn met je maatje, poetsend, rijdend, spelend, noem maar op.

Van mijn hobby heb ik mijn werk kunnen maken. Paardrijden, de hele dag door en daarvoor, -tussen en –na ook nog eens alle andere stalwerkzaamheden verrichten, zoals mesten en voeren. De waslijst is lang en de werkzaamheden eindigen nooit, 24 op 7.
Na een aantal jaren me te hebben geconcentreerd op de discipline springen, waarbij ik dressuur altijd als basiswerk zag en als zodanig beoefende, heb ik me daarna toch verder gespecialiseerd in de dressuur. Voor mij is dit een onderdeel van de paardensport waar ik enorm veel plezier aan beleef.

Naast het rijden en de dagelijkse “stalzaken” heb ik me altijd graag verder willen verdiepen en verdere kennis vergaard middels diverse uiteenlopende cursussen op paardengebied zoals bijv. verloskunde, massage en healing, K.I., exterieurbeoordelen, longeren enz.
Gelijktijdig heb ik immer deze kennis op theoretisch en praktisch gebied doorgegeven aan kinderen en volwassenen door het verzorgen van lessen, clinics en cursussen. Dit alles is uitgegroeid tot mijn ultieme droom: Ruiterhof Op den Boomen in Peer.

Angelique Muller

Comments are closed.